Klant ervaringen

Lees ervaringen van klanten hieronder.

Lisanne

Datum: 16 november 2016

1. Waarom heb je mij bij je paard laten komen?

Mijn paard Bonsai had nogal verzet met opstijgen en gooide zijn hoofd steeds in de lucht tijdens het rijden. Daarnaast wou hij absoluut niet stilstaan en protesteerde vaak wanneer hij op de rechterhand moest lopen. Tevens raadde een vriendin van mij Sandra aan.

2. Wat is mijn houding tov jouw paard?

Sandra ging grondig elk lichaamsdeel af om te kijken waar de problemen lagen. Tot mijn verrassing zaten deze niet in de rug zoals ik had verwacht maar in de borst en schouder spieren, met name aan de linkerzijde zat het muurvast. Dit verklaarde waarom hij niet rechtsom wilde gaan. De spieren zijn vervolgens los gemasseerd. Een eerste behandeling is vaak intensief voor het paard, daarom hield ze goed in de gaten hoe het paard reageert op de behandeling.

3. Wat was het resultaat van de behandeling?

Tijdens de behandeling zag ik al resultaat. Mijn paard bonsai begon al snel los te laten, hij liet zijn hoofd ontspannen zakken. Bij de nacontrole zijn de gevoelige plekjes nogmaals behandeld.

4. Heb je antwoord gekregen op vragen die er waren en heb je passend advies gekregen?

Sandra gaat net even dat stapje verder. Niet alleen geeft ze antwoorden op je vragen maar geeft ook bepaalde dingen aan waar je zelf waarschijnlijk niet bewust van was. Ze kijkt ook of het zadel goed op je paard ligt. Dit was achteraf erg belangrijk voor mij omdat het zadel te klein bleek te zijn. Hierop volgend heb ik z.s.m. een nieuw zadel aanschaft.

5. Zou je mij aanbevelen en waarom?

Het nieuwe zadel in combinatie met de massage heeft er voor gezorgd dat ik nu bijna probleemloos kan opstappen! De behandeling heeft er voor gezorgd dat hij met longeren ook beide kanten op wil lopen, dit was hiervoor altijd vrijwel onmogelijk. Ook staat hij veel sneller stil bij het halthouden. Als Sandra niet was langs geweest had ik niet zoveel stappen vooruit kunnen zetten!

Groetjes!!

Els

Datum: 16 november 2016

1. Waarom heb je een afspraak met Sandra gemaakt?

Voor mij was het een check voordat mijn paard zadelmak gemaakt zou worden of hij helemaal goed in zijn vel zit zonder pijnpunten/blokkades.

2. Wat is Sandra’s houding ten opzichte van jouw paard?

Sandra is heel rustig en geeft het paard genoeg tijd en ruimte om te wennen. Heel fijn om te merken dat zij een echt paardenmens is, mijn paard vertrouwde haar volledig.

3. Wat was het resultaat van de behandeling?

Mijn paard was moe maar voldaan. Geen problemen tegengekomen dus voor mij de bevestiging om met hem verder te kunnen werken.

4. Heb je antwoord gekregen op vragen die er waren, en heb je passend advies gekregen?

Omdat hij wat nauw is achter de tip gekregen op strijklappen te gebruiken en dit was zeker een goede tip. Ik wil hem regelmatig na laten kijken om het bij te houden en problemen te voorkomen.

5. Zou je Sandra aanbevelen en waarom wel/niet?

Ik zou Sandra zeker aanbevelen. Ze neemt ruim de tijd voor de behandeling en is betaalbaar. Bijna een unicum in de paardenwereld. Ze verstaat haar vak en is een fijn persoon voor mens en dier.

Claudia

Datum: 16 november 2016

1. Waarom heb je een afspraak met Sandra gemaakt?

Ons paard was wat stijf en een moeilijke kant met rijden, zwiepte ook vaak met haar staart. Wij hadden al eerder een ander zadel gekocht omdat wij het idee hadden dat ze daar wellicht ook last van had. Wij wilden haar een keer helemaal los laten masseren om te kijken of het dan beter zou worden met rijden en dat zij zich lekkerder zou voelen.

2. Wat is Sandra’s houding ten opzichte van jouw paard?

Sandra is ontzettend begaan met dieren. Zij denkt net als wij, een paard geeft aan als er iets mis is en je moet bekijken waar dit aan ligt. Zij benadert het paard heel liefdevol en praat met ze om ze op hun gemak te laten voelen. Wel pakt zij ook op een verantwoorde manier door als het een keer nodig is maar ze blijft goed kijken wat het paard aankan.

3. Wat was het resultaat van de behandeling?

De eerste behandeling was best even heftig. Ons paard reageerde op bepaalde drukplekken vrij heftig, wilde omhoog komen en weglopen had dus echt veel last….. na de eerste behandeling even onder het zadel gelopen en ze liep al een stuk soepeler en ruimer. Het had dus echt effect gehad. Bij de tweede behandeling was ons paard al rustiger en liet ze alles al makkelijker toe.

4. Heb je antwoord gekregen op vragen die er waren, en heb je passend advies gekregen?

Wij hadden niet van te voren aangegeven aan welke kant het probleem zat bij ons paard. Sandra voelde en zei gelijk wat het probleem was met rijden. Hieruit bleek gelijk dat zij heel goed weet en voelt wat het probleem is. Dit geeft gelijk vertrouwen. Zij kon ook goed tijdens de behandeling laten zien waar de probleemplekken zaten en waarom dit te merken was met rijden en wat je daaraan kunt doen.

5. Zou je Sandra aanbevelen en waarom wel/niet?

Wij bevelen Sandra ten zeerste aan om je paard te laten masseren. Ook als er volgens jou geen zichtbare problemen zijn. Sandra legt tijdens de behandeling heel goed uit wat ze doet en geeft ook tips. Ze behandelt het paard heel liefdevol en weet wat ze doet. Ook als het paard even niet zo makkelijk is weet zij haar mannetje te staan. Na de behandeling kijkt ze ook nog even mee hoe je paard is onder het zadel of aan de longeerlijn. Ze geeft hierbij ook tips. Kortom wij zijn heel blij dat ze geweest is en laten ons paard zeker geregeld masseren om te voorkomen dat ze weer vast gaat zitten op bepaalde plekken.

Heel veel succes San!

Groetjes Claudia en Kim

Merel

Datum: 13 november 2016

1. Waarom heb je mij bij je paard laten komen?

Sinds een tijdje geef ik Sandra en haar paard les. Sandra had al wel eens wat verteld over het masseren wat ze doet en hoe dit in z’n werk gaat. Ik was nieuwsgierig geworden. Mijn paard Vancouver heeft verkalking tussen de atlas, dit heeft hij al sinds jongs af aan. Helaas komt het in de hogere dressuursport ook duidelijk naar voren, hij vindt het moeilijk om zich echt te ontspannen in de bovenlijn en zijn spieren op de juiste manier te gebruiken. Vancouver kan heel goed acteren, dan lijkt het leuk, maar voelt totaal anders. Sinds zijn verkalking tot uiting kwam, viel de dressuurmatige training in het water. We springen nu BB met ambitie voor meer. Echter, ik wil blijven ‘dressuren’ om hem te onderhouden als sportpaard. Ik doe er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat Vancouver fijn in zijn lijf zit en zich lekker voelt. Na nieuwsgierig te zijn geworden van Sandra haar verhalen heb ik haar Vancouver laten masseren, met succes!

2. Wat is mijn houding tov jouw paard?

Sandra is een heel fijn persoon om mee te werken. Niet alleen tegenover mij als klant, maar ook zeker tegenover het paard. Ze gaat met respect met je paard om. Ook wanneer het even lastig wordt probeert ze toch het ‘ene lastige plekje’ door te masseren. Alles op een zo veilig mogelijke en zo prettig mogelijke manier voor haar en het paard. Ik had verwacht dat Vancouver misschien wel heel boos zou zijn als Sandra aan een gevoelig plekje zat, maar dat viel zo mee. Hij vond het over het algemeen hartstikke fijn en was heel ontspannen en knuffelig zoals hij is.

3. Wat was het resultaat van de behandeling?

Het blijft voor Vancouver lastig zich volledig los te laten i.v.m. de verkalking, maar wel gaat hij d.m.v. voorwaarts neerwaarts, steeds meer neerwaarts en laat hij zijn rug en nek ook goed los. Na de eerste behandeling is Sandra nog een keer teruggekomen voor controle en verdere behandeling. De massage ging al zo veel soepeler dan de eerste massage. Zijn spieren waren lekker los en hij zit nu fijn in zijn lijf. Je ziet hem heerlijk door zijn lijf bewegen als ik hem longeer.

4. Heb je antwoord gekregen op vragen die er waren en heb eje passend advies gekregen?

Zoals hierboven al gezegd is mij geadviseerd meer voorwaarts neerwaarts te rijden, voor mijn gevoel flink over het tempo. Op deze wijze kost het hem wel even een minuut of 10 om los te komen, maar als hij dan loslaat is het wel gebeurd op vriendelijke wijze zonder echt te vragen of omlaag te spelen. Vancouver heeft zeer ruime gangen en oogt snel actief, maar is eigenlijk nog niet volledig voorwaarts op dat moment. Wanneer je dan gaat verzamelen verliest hij impuls en ontstaat er spanning. Op de wijze zoals ik Vancouver nu dressuurmatig oppak blijft hij voorwaarts, op zijn eigen benen en laat hij zijn rug los. Het gaat echt om bewustwording en in dit geval terug naar de basis, hier profiteert hij weer van met het springen en de buitenritten/cross.

5. Zou je mij aanbevelen en waarom?

Zeker weten, de manier van masseren en de uitleg hierbij is correct en eerlijk naar het paard toe. Behalve dat het goed voor het paard is, ook als onderhoudsbeurt, is het ook heel interessant om meer te leren over de anatomie van het paard en de effecten van het masseren. Kort geleden heb ik haar geadviseerd aan een vriendin. Haar paard is na behandeling zo veranderd, een wereld van verschil, maar dat is een verhaal wat zij zelf verder mag vertellen!

Groetjes Merel
Tot snel!!!