Werkwijze

Wanneer ik voor het eerst bij je paard kom, doen we eerst de anamnese. Dit is een klein gesprek waarin ik meer te weten wil komen over de gegevens van je paard, en zijn voorgeschiedenis. Ook gaan we tijdens dit gesprek in op de specifieke klachten (wanneer die er zijn} van je paard. Het kan zijn dat ik je paard even in beweging wil bekijken. Deze gegevens worden door mij genoteerd en vastgelegd in een dossier dat ik voor je paard aanleg.

  • Voor ik je paard ga behandelen mag hij niet net arbeid hebben verricht.
  • Ik behandel je paard in zijn/haar stal. Het is fijn als paard en stal schoon zijn.
  • Er is iemand aanwezig die het paard goed vast kan houden. Dit is nodig omdat de behandeling soms wat heftig kan zijn.
  • Vaak volstaat 1 behandeling niet om volledig tot de kern van het probleem door te dringen. 2 tot 3 behandelingen zijn in 9 van de 10 gevallen voldoende om je paard volledig los te krijgen.
  • Na de behandeling is beweging noodzakelijk. Dit is nodig om alle spieren en aanhechtingen waar blokkades zijn opgeheven, goed te laten doorbloeden. 10 minuten galopperen, aan de longe of onder het zadel is voldoende.
  • Er zijn verder geen restricties. Je kunt dus zonder oponthoud verder met de training van je paard!

De Jack Meagher methode

Jack Meagher (spreek uit als “Mar”) is de grondlegger van deze massagemethode. Jack Meagher was in de jaren 70 en 80 een vooraanstaand therapeut voor de paarden van de US Equestrian teams. Jack Meagher was een sportmasseur met een passie voor paarden. Hij heeft deze methode van diepe druk massage zelf ontwikkeld en zijn methode kent vele aanhangers. De Jack Meagher methode is de enige methode waarvan de resultaten wetenschappelijk zijn bewezen. De methode is een combinatie van directe diepe druk, fricties en compressies. Juist deze combinatie van handelingen maakt de methode zo effectief. Het in 1999 uitgevoerde wetenschappelijk onderzoek door de AMTA (American Massage Therapy Association} heeft aangetoond dat de Jack Meagher Methode zorgt voor

  • Verruiming van de beweging
  • Verlaging van de pasfrequentie
  • Groei van spierweefsel (tot wel 34%!)

Het uiteindelijke resultaat van het toepassen van de Jack Meagher Methode is

TOTAL FREEDOM OF MOTION

Afspraak maken

Bekijk de agenda

BEKIJK DE AGENDA